Forskellige typer af ambulante besøg

Udredningsbesøg/diagnoseafklaring     

Du kan blive henvist af en læge til ambulant udredning og undersøgelse for om du har en gigtsygdom, bindevævssygdom eller sygdom i bevægeapparatet. Læs mere om viden om gigt her: https://www.gigtforeningen.dk/viden-om-gigt/

Hvis vi kan tilbyde dig undersøgelse og/eller behandling, vil du inden for kort tid modtage en indkaldelse med relevante oplysninger. Der er forskellig ventetid afhængig af den diagnose eller de symptomer, du henvises med.

Du kan se mere om ventetider for ambulant behandling her: www.mitsygehusvalg.dk

Tilbagevendende ambulante besøg

Har du en sygdom, som kræver regelmæssig opfølgning, vil du typisk blive set skiftevis af læge og sygeplejerske, ca. hvert ½ år, hvis din gigtsygdom er velbehandlet.

Har du derimod mange gigtgener eller symptomer, vil du blive tilbudt hyppigere besøg.

Behandlingsbesøg

En gruppe patienter får behandling med biologisk gigtmedicin eller medicin mod knogleskørhed, der gives som drop eller indsprøjtning ved sygeplejerske eller læge.

Akut besøg

Ved nyopståede problemer, eksempelvis symptomer på opblussen af sygdommen eller tegn på bivirkninger til gigtmedicinen kan du, efter aftale, få en akut tid hos læge eller sygeplejerske.

Screeningsbesøg

Der kan være en øget risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom, når man har en gigtsygdom som f.eks leddegigt, psoriasisgigt eller hvirvelsøjlegigt. En evt. øget risiko kan mindskes ved korrekt behandling.

Derfor inviterer vi dig til et ekstra besøg. Her afdækker vi, om du har risikofaktorer som f.eks for højt blodsukker, kolesterol eller blodtryk. Vi måler blodtryk, højde, vægt og taljemål, og taler med dig om dine vaner med hensyn til kost, rygning, alkohol og motion. Læs mere om screeningsbesøg her: https://www.gigtforeningen.dk/nyheder/2017/1-halvaar/screening-for-hjerte-kar-sygdom-er-vigtigt/