De ansattes bidrag til forskning
Se hvordan vores ansatte i forskellige faggrupper bidrager til forskningen på Dansk Gigthospital.

Fysioterapeutens bidrag til forskning
Fysioterapeuterne på Dansk Gigthospital arbejder tæt sammen med forskningsenheden for at sikre, at vores behandling bygger på nyeste viden og klinisk erfaring – tilpasset den enkelte patients behov og ønsker.
Vi bidrager aktivt til forskningen ved at:
Vi bringer forskningen helt tæt på praksis – til gavn for både patienter, faglighed og udvikling.
Ergoterapeutens bidrag til forskning
Ergoterapeuterne på Dansk Gigthospital spiller en aktiv rolle i vores forskningsenhed. Vi bidrager med både metodeudvikling, interventioner og datainsamling, altid med udgangspunkt i menneskets engagement i aktivitet.
Vores deltagelse sikrer, at forskningen er tæt koblet til praksis – og kan omsættes direkte i den daglige behandling og rehabilitering af patienter med gigtsygdomme.
Vi arbejder for at styrke viden om forebyggelse, sundhedsfremme og funktionsevne, og vi læner os op ad Ergoterapeutforeningens forskningspolitik i vores arbejde.
Sygeplejersken
Sygeplejerskernes forskningsindsats er med til at bygge bro mellem teori og praksis – og bidrager til et mere sammenhængende og effektivt sundhedsvæsen.
Sengeenheden
Sygeplejerskerne spiller en central rolle i sundhedsforskning, hvor de bidrager aktivt til udviklingen og en generel forbedringen af sundhedsvæsenet. Deres involvering spænder bredt – fra dataindsamling og interventioner til undervisning og implementering af nye praksisformer. Denne praksisnære tilgang sikrer, at forskningen forbliver relevant og direkte anvendelig i det kliniske arbejde.
Gennem systematiske litteraturgennemgange og indsamling af praksisbaseret viden medvirker sygeplejersker til at forme evidensbaserede og helhedsorienterede sundhedsindsatser. Deres unikke kendskab til patientnære situationer giver dem en særlig position i forhold til at identificere behov og udvikle bæredygtige løsninger i samarbejde med andre sundhedsprofessionelle.
Ambulatoriet
Sygeplejersker i ambulatoriet kan deltage i forskningsprojekter omkring:
Sygplejersken har specifikke opgaver fx undersøgelse, udlevering af medicin, individuelle samtaler eller formidling af viden til grupper. Målet er at vejlede og støtte patienterne, så deltagelse i forskningsprojekter opleves trygt og meningsgivende.
Socialrådgiverens bidrag til forskning
Socialrådgiverens praksis bygger på viden om, hvordan sociale forhold og livsomstændigheder påvirker sundhed, behandlingsforløb og livskvalitet. Som faggruppe bidrager vi aktivt til forskning og udvikling i sundhedsvæsenet ved at synliggøre og dokumentere den sociale dimensions betydning i patientforløb.
Socialrådgiveren deltager i forsknings- og udviklingsprojekter, der bl.a. omhandler:
Gennem systematisk dataindsamling, kvalitativ evaluering og praksisbaseret viden bidrager socialrådgiveren til udviklingen af mere evidensbaserede og helhedsorienterede indsatser. Målet er at styrke patientens muligheder for et bæredygtigt liv med sygdom og samtidig understøtte en mere retfærdig og tilgængelig sundhedsindsats.
Lægen
Kommer snart…